Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är något med...

Det är något med
svärtan mellan dina läppar. Det svarta mot fälten av stillhet. Avfallet. Himlen.
Det är något med döden.
Det är något med döden som ger liv.
Små smulblommor lever i den kortare regionen. Sveper över anklar. Lutar sig mot husgrundens jämna gråa färg.

Det är något med din böjning på nacken. Dina jeans veckade mot din rena kropp, stommen där Gud dansar.

En mjuk ton av delirium. Blårosor och karameller ler på ängarna. Obönhörligheten i stora kors, men änglarnas servitriser protesterar.

Vintergatan spräcks med ett skri. Stjärnor mot jorden. Redo att födas.








Fri vers (Fri form) av Hestia VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-01-01 12:50



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
underbar betänkt inlevelsekänd skrivelse, det är något med den:)
2015-01-16

  i af apa
Ååååhhh... detta är så fint. tar jag & bokmärker genast...! tack!
2015-01-01

  catharina.jerbo VIP
vilken byggnation! sakta fylls skärmen av en bild, där hela universum ryms. Fantastiskt!!
2015-01-01

  ing
åh detta
'Det svarta mot fälten av stillhet
Avfallet
Himlen'

din text väcker många funderingar; romantisering av döden, eller döden som förlösare av liv?

kommer att tänka på detta jag läst

'in the choice of death, of course, the opposite lies concealed. Until we choose death, we cannot choose life. Until we can say no to life, we have not really said yes to it, but have been carried along by its collective stream.'

jag säger inte att jag nödvändigtvis håller med till fullo, - jag förespråkar inte att ta sitt eget liv! Men din text berör för mig samma kärna..
2015-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Hestia
Hestia VIP