Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hennes inre trädgård har rum för nästan alla roller hon bär inombords


Vi som vågar lura vardagen (trettonhelgspassion)

Hon vandrar ofta i gångtunneln över trafiken

det är nästan som att flyga över en motorväg

 

hon minns att hon sprang över vägen som tonåring

med en kompis tätt intill

genade över vägen trots stark biltrafik

det var innan lufttunnlar byggdes här

 

När hon vandrar i gångtunneln över trafiken

är det nästan så att hon tappar fotfästet,

undrar var hon hör hemma

 

och hon vandrar i gångtunneln

för att nå älvstrandens södra del

med alla båtar och kajplatser, läppstift och opera

och nickar till alla som möter hennes blick

 

hon bär en bolero med fuskpäls i akryl;

hon ville vara chic när hon närmar sig operan

 

vid tunnelns slut och nerför trappan fångar vinden tyget i hennes bolero

blåser upp den i ryggen och hon fryser

hon försöker att tänka på annat

att hon snart ska få komma in i värmen,

njuta en föreställning och sedan kanske få dansa

 

därför ville hon vara fin när hon kom

en trettondagskväll till operan

vilseförd av måsten och förväntningar

 

Jag kanske glömt hur man dansar wienervals,

säger hon till sig själv

men i nästa andetag tar hennes nästa roll sitt ansvar,

uppmuntrar henne

och hon skrattar till inombords

 

Jag kanske inte blir uppbjuden,

tänker hon inombords

men den inre dialogen fortsätter med tillförsikt i sitt genmäle

 

så styr hon stegen mot operan denna trettondagskväll,

trycker hans hand när de möts i entrén,

går som i trans in mot föreställning och wienerkapell,

låter sig förundras av  atmosfären, smuttar på välkomstdrinken,

njuter av konsertens toner

där orkester och solister bär musiken ända fram

och åser häpet hur scenen förvandlas till en balsal

där hennes man överraskar henne med att bjuda upp

 

hon som trodde

att han glömt

 

men ändå hoppades djupt inombords

att han skulle vilja dansa

och att passionen inte är syntetiskt spunnet socker

utan lika verklig som ett nyp

i armen

 

© Birgitta Wäppling, 1 januari 2015

 




Fri vers (Prosapoesi) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 426 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-01-01 10:33



Bookmark and Share


  Göran P Rödholm VIP
Innehåller flera lager och bottnar. Som början på en vidare berättelse.
2015-01-11
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP