Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När nyårsafton gör slut

nu sitter jag här
har lovat in det nya året med löften och stora drömmar
allt för att måla upp en bättre framtidsutsikt
men vad är den lögnen värd?

tror jag någonsin att det kommer bli bättre
eller gav jag upp långt innan jag vågade drömma?

dina ord och mothugg suddas inte bort allteftersom vi skålade in det nya året
min svartsjuka, din blick, mitt löjliga beteende och din arroganta lösning.

det slutade med att jag vek mig
för någon måste vika sig
någon måste sänka garden
någon måste tro
drömma

och nu sitter jag här
och har lovat mig att tro
tro på mina egna löften och att våga drömma stort!




Fri vers (Fri form) av bögpoesi
Läst 303 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-01-02 15:37



Bookmark and Share


  Pytti
Ler vemodigt igenkännande. Fint skildrat.
Skål för stora drömmar och ohållbara löften!
2015-01-09

  måns m
"… eller gav jag upp långt innan jag vågade drömma?"
Där finns mycket att fundera på. Bra fångat.
2015-01-07

  träsnidaren
Oerhört igenkännande! Riktigt snyggt fångat. Jag blir berörd av dina ord.
2015-01-02

  Kim VIP
Ja det är väl stort nog!
2015-01-02
  > Nästa text
< Föregående

bögpoesi
bögpoesi