Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egenkomponerad visa i Bellmans anda och fotspår


Epistel 1. Kärleksgud förbjud, min vandring så kul

Där kom lönen, den var så skön den
En slant den dit och en kom den dit
Varenda liten skit

Ung och å så dum
Så mycket flum!
En dag jag dock mig finna, en vacker kvinna
Hon log och omedelbart hon tog
Sen sa hon Du, nu är det för mig nog!

Trygghet, går före snygghet
Hon sa, du är mig för mycket!
Barn och clown
Ta dig en annan dam!
Adjö, men bli min vän
Denna mening är dock känd

Nu går jag ensam, men inte längre ledsam
Jag finner mig en piga, detta blir för mig ej pinan
För vet du vad?
10 kvinnor, är bättre än 9 kvinnor
8 är bättre än tjocka
7 är bättre än en sur
6 är bättre än vad ur henne kläcks
5 är bättre än att komma hem
4 är bättre än ord som yra
3 är bättre än bestående men
2 är bättre än att sällan få

O hå vad han är kåt!

Trygghet, går före snygghet
Hon sa, du är mig för mycket!
Barn och clown
Ta dig en annan dam!
Adjö, men bli min vän
Denna mening är dock känd

Nu går jag fattig och glad
I en kärleksparad
Jag är en vilde
Å du milde!
Blommor och bin, men ack
Jag är ett härligt svin!

Hem till gården, barn och vården
Den som sår den, kvinnans makt dit når den
Ge mig liv! Ge mig frihet!
Utan kiv! Ensam i livet!
En dag mina fotspår i sanden
Där smeker jag dock lena handen

Trygghet, går före snygghet
Hon sa, du är mig för mycket!
Barn och clown
Ta dig en annan dam!
Adjö, men bli min vän
Denna mening är dock känd

Dock en dag, kärlek, blommor och bin!
Innan mitt liv det är förbi, den
Dävul, nu trär ur!
I ur och skur
Från himmel, Nu raserat min mur min kur

2015-01-04




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Jones
Läst 214 gånger
Publicerad 2015-01-04 23:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jones
Jones