Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om ett väveri


De koncentrerade


Man såg ej maken till
noggrannhet
all denna utsökthet
var inte vanlig
Men ingen hjärtlighet
fanns där i rummet
i konstens danande
dess hårda händer

Ett verk i purpur
ett verk i bländvitt
av väver gjordes här
blott det bästa
Men ingen pratade
och ingen nynnade
i luften flödade
bara tystnad

Betryckta satt de
med ryggar som värkte
och sade intet
Vad skulle de säga!
Ur tvånget föddes nu
all världens skönhet
det var blott där
som den fick liv och kraft.



13/5 2011




Bunden vers (Annat versmått) av Lena Söderkvist VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-01-06 13:51



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En text att fundera till
2015-01-08

  Marita Ohlquist VIP
Bra text att fundera på.

2015-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP