Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kometens afton

De säger
att igår var det
kometens afton

att himlakroppen
från urtiden
kom och försvann

för att vända åter
när nästa sekel
förrunnit


De säger
att ljuset var en plym
under Orion

att söderns himmel
skrev tecken
om en framtid

att stunden var
en blinkning
mot evigheten


Här stod molnen
stilla över byn
och sjöng vaggsånger

och inget var
annorlunda än förut
men ljuset brann

i ett hus
nära skogen
i stillhetens stund




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-01-08 08:00



Bookmark and Share


  Minkki VIP
underfundigt fångar Du ögonblicken - och inget var / annorlunda än förut / men..


2015-01-10

  Lena Själsöga Keijser
kan ske bäst tillägga
drakar ser jag icke i negativt ljus
2015-01-08

  Lena Själsöga Keijser
vackert
ser molndrakar
2015-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP