Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är inget hus

Du tror
att jag är ett hus
utan sprickor

att världen
är en karta
i Mercators projektion

att tryggheten finns
i fåglarnas träd
utanför kökets fönster


Men huset
andas källarens fukt
genom gråtande porer

världen är
en bit av bröd
för drakarna

och tryggheten
den enda stunden
i en älskads famn




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-01-08 08:11



Bookmark and Share


  Minkki VIP
det första anslaget förde tanken till Ferlins "mitt öga är tomt som ett ödehus, det törbor någon där likväl..."

realism i vackra kläder blir min sluttanke
2015-01-10

    ej medlem längre
Bra sanning!
2015-01-08

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Där sa du ett sanningens ord
för folket
2015-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP