Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Limerick om förgängligheten


Amaryllis

En stolt Hippeastrum hortorum
ses blomma så skönt i mitt sovrum,
men lyckan är kort
snart vissnar den bort
och skapar i hjärtat ett hålrum.




Bunden vers (Limerick) av Maria Sundelius
Läst 258 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-01-08 17:23



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA underbart är ibland kort!
2015-01-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Aj, aj, då får
jag väl fylla det
med nå´t som kan
blomma för evigt
minsann en eternell
som orkar även
om den torkar
ty den ej förtorkar!
*****************

2015-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelius
Maria Sundelius