Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath Repris tidigare publicerad 2009-01-17


Utanför/innanför

bakom stängda fönster
skymtar en annan verklighet

is och köld finns ej mer

flugans öde
en prick på fönsterbrädan

liv och död
i samma andetag

här och nu

kanske ett fönster öppnas
träden kallar

ropar

ut

innanför
får man iakttaga

stanna inne
vara kvar

bygga bo
i trygghet

eller
instängd

lurad

finns livet utanför

 

© Eva Langrath 2009




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 791 gånger och applåderad av 19 personer
Utvald text
Publicerad 2015-01-14 22:31



Bookmark and Share


  ULJO
Mycket bra skrivet
2015-01-15

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2015-01-15

    ej medlem längre
En slags dikt om isolation heja på bra
2015-01-15

    Madeleine Ågren (Maduska)
Känner med människan som måste stanna där inne. Våndan. Måste vara hemskt att känna instängdheten i kylan, och se livet passera utanför.

2015-01-15

  Stefan Albrektsson
En text och ett foto som - trots det oändligt stora dramatiska temat liv/död - ändå andas en vila och stillhet. Mycket fint!
2015-01-15

  Per Rydberg
Dålig kommentar? : Underbar!
2015-01-15

  Bibbi VIP
Jag måste finna friden inom mig själv.
2015-01-15

  Peter Olausson VIP
utanför, innanför? Det gemensamma inuti?
2015-01-15

  Daniel_78 VIP
poesi, liv och död i samma andetag, tycker om detta. tack för läsning.
2015-01-14

  Carola Bouvin
Å Eva ingen kan fånga som du! Underbart!
2015-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP