Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


Barndomsminne (Västgötadialekt)

Dä ringer te afftes i Geruma körka,
arbetsvekka ä äntlijen slut.
Frå gåla i såkkna går stataredrängar
hem te si käring
som glutter bak knut.

Ho väntar sin gåbbe, maten står färdi,
dä ä-la som öftas petäter å sell.
Onga di gnäller, män dä få di gära,
di saa allt lära-säk
vänta, lell.

Å-i mörn ä dä sönda, då saa enn traska
te Geruma körka å höra Guss ol.
Män prästen får prata te teslötna öra,
enn setter i skömmet
å drömmer om sol.






Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 338 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-01-16 10:17



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Härliga minnesbilder...
2015-01-18

  Anya VIP
Skulle gärna höra dem. härligt skrivet!!!
2015-01-16

    ej medlem längre
Så trevligt att läsa dina fina dikter på västgötamål.
2015-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl