Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En cynisk värld har ihjäl nästa generation med berått mod


Med en smak av tobak


Skål lille vän
så stilig du är
uniformen pryder dig
att marschera hedrar dig
din strid är vår sak

Just så sade de alla
och min flicka var så lycklig
inte uppfylld än av oro
över obesvarade brev

Redan första dagen kved jag
över blåsor, stora, blödande
hur jag kväljdes av cigarettrök,
blev så utskälld, kallad
glädjedödare

Och jag mindes min första cigarr
stor och svulstig
med en smak av manlig frihet
så annorlunda och god

Rök lille vän
så vuxen du är
kavajen pryder dig
ditt pokerspel hedrar dig
din mognad är vår framtid.



18/1 2015




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-01-20 12:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP