Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten spökhistoria. Drömde en gång att en kvinna på 1600-talet bands fast vid ett träd för att sona sina "synder". Hon blev sittande på samma fläck, vid en sjö i slutet av en mindre väg, i hundratals år, men blev allt blekare, och till slut var hon bar


Uddevalla oas


Hon blickade medelst tomhet
där ögonen skulle ha suttit
Denna blindhet!
Förstod hon tiden
att hon bara var mitt hjärtas ande

Då sade hon
Vattnet kan döda dig
lätt som du vore ett nattfly
Gläd dig åt dess vänskap
Att det lönar din vandring med svalka

Visst var ditt mål
vandringen värt
alla resans väntansfyllda timmar
irrandet, värmen, bergets stigning
vetskapen att snart vara framme för att
skaka hand med Den tyste vandraren

Vem sade det
var det anden som talade
mitt hjärtas ande
var det dig jag hörde.



19/7 2013




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-01-20 12:43



Bookmark and Share


  Connie
Gillas mycket! Jag fascineras av sånt här!
2015-01-20

    ej medlem längre
bra historia, applåder
2015-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP