Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det gör så ont när det är någon man känner.


Nazisterna vid bordet intill


Som om ingen vore
närvarande
– ingen, är det jag –
ohöljda
förorenade av
sina egna personer
förnekar de sina hjärtan
sin barndom, sin
kärlek, allt av dem de fått

Ingen
– är det jag –
är måhända en
någon
som inte skall finnas till
Kan de se sina
ansikten, ändå kalla
sig för gudar, kan
de alls
se någonting

Dem som jag inte
vill kännas vid, men som
angår mig för alltid
Förbannelsen består i
att vi har druckit
samma mjölk.



7/2 1998




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-01-20 18:38



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
smärtsam. Det är svårt att ta avstånd från människor man känner, fastän man borde.
2015-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP