Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath Repris: jag hittade den här dikten för några dagar sedan hos en närstående som inte längre finns kvar och den blev plötsligt levande för mig igen.


Sticks

varm sand
under foten

vass tång

cirkelspår

närmar sig
varandra

cirkelspår
vass som skär

små sår

cirkelspår

            *

det har inte med dig att göra
säger han

och jobbar över
kväll efter kväll
jag måste ligga i

om jag skall komma dit jag vill

det har inte med dig att göra säger
hon
tränar
kväll efter kväll

jag måste bara hålla formen

det har inte med dig att göra
skriver han
i brevet som
ligger på hallbordet

men jag måste gå

det har inte med dig att göra
säger hon
och sluddrar i soffan

men jag behöver euforin

det har inte med dig och göra
säger han
och berättar om otroheten

jag behöver spänningen

           *

varm sand
under foten

tången är vass

cirkelspår

närmar sig
varandra

cirkelspår

vass
som skär

små sår

cirkelspår

      *

det har inte med dig att göra

 

© Eva Langrath 2011

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 401 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-01-21 21:32



Bookmark and Share


  Anya VIP
Innehållsrikt med undertoner! Bra!
2015-01-22

  Ljusletaren
Ord som berör *tack* /kram
2015-01-22

  Bibbi VIP
Tänkvärda ord.
2015-01-21

  ULJO
En dikt värd att läsas igen
2015-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP