Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Korta dagar



Ett ljudlöst fallande bara
mot rutan
ett gränsglidande
nerför,
ett överskridande
utför
med byarna

januarisnö
numera tveksamt
mellan vara eller inte
regn med tö
eller täckande snö

Ser den självsäkra skatan
flaxa och kraxa,
gräla med kråkorna
på oplöjda gatan
till synes om ingenting,
ser sig kaxigt omkring

Så i sista akten
halvmåneskäran
som skär skyarna
då och då
så länge de syns
helt apropå

i tydligt blått
mot enstaka vitt,
sedan alltmer upplöst
i grått och svart

innan de försvinner
självklart spårlöst
och det är åter natt.







Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 370 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-01-25 11:56



Bookmark and Share


  evana
Dina ordval skriver poesi som faller vackert för varje rad...
2015-02-06

  Minkki VIP
en njutning att läsa, långsamt
2015-02-01

    ej medlem längre
Om det fanns ett sova allt så skulle ding dikt fylla alltet så är det så så
2015-01-31

  Ingrid Trolle
Grattis till placeringen!
2015-01-30

  RitaBrunner
Som en tavla! Du synliggör det vardagliga vi knappast lägger märke till. Mycket bra!
2015-01-29

  Michaela Dutius
Berörs av texten och gillar särskilt den sista raden....och det är åter natt...
2015-01-27

  Lena Själsöga Keijser
med mjukseende penslar målar du
skönhet
2015-01-26

  Teresia Ridell
Fin text med bra flyt. Gillas !
2015-01-25

  Ingrid Trolle
Bra målade bilder.
Skatan är sig lik
med sitt kaxiga humör.
Fin text
2015-01-25

  Palett
Fina bilder i din målande text .
2015-01-25

  Gunnel Eriksson VIP
Du målar med ord så jag ser
landskapet och vädret framför mig.
Skatans kynne fångar du precis.
Bra diktat!
2015-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP