Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad då måste


Du bara måste


Du bara måste
sade den ivrige
offra en del av ditt liv
Din konst skall bli evig
antik ta mig fan
Blott du och din sort
mäktar ju att ta fram det
alla frågar efter och därför måste vara sant
Gör vår sanning!

Jaså, namnet
skrockade han
är väl inget. Det är konsten
som heter något
inte du och inte jag
Vi är bara gamla stötar
och från födseln var vi dömda
Men se, konsten är det annat med
Den lever, den överlever

Han tänjde på hängslena
tills dess att de sprack
den rackarns token
med sin charm.



15/7 2013




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-01-25 17:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP