Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu har Lena Dysterkvist diktat igen. Att hon aldrig kan sluta.


Kval


Ditt hjärta flyter i marken
jag har ditt blod
på mina händer

dina ådror, dina vener

jag har missbrukat dem
så länge
Om bara inte tiden
fanns – vem skall
skapa ordning, när
jag aldrig kunde

Jag har ditt blod
moder jord
ditt sårade hjärta
jag ärver

din kropp, min kropp
oskiljbara
I den grav jag grävt
åt dig
kvidande jag lägger
mig, blundar

Livet tittar på mig.



26/4 1992




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-01-26 12:14



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra och tänkvärd
2015-01-27

  Nanna X
stark dikt, lätt att dras med av tyngden... men kanske kan livets blick ge hopp också?
2015-01-26

  Marita Ohlquist VIP
Väcker tankar och känslor!
2015-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP