Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En alternativ förklaring till uppkomsten av myten om sjöjungfrurna


Simmerskorna


En dag skulle vi inte längre ana
horisont eller strand, inte ens
nattens stjärnor

Inte fröjdas av den böljeslagna sanden
havets grönska, den blixtrande bränningen
eller den exotiska påfågelns prakt

Vi ville dyrka utan palats
valde därför att
uppsöka havsguden själva

En skepnad av trä passerade oss
Vi hörde förskrämda män
ropa av fasa över relingen

I ett ögonblick av svaghet
hörde jag min själs jämmer,
längtade jag efter hjälp.



5/9 2014




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-01-27 21:06



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra framfört!
2015-01-28

  Nanna X
oj voj stackars sjömännen då...

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1382060

2015-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP