Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Soldat försöker vänja sig vid sitt uppdrag men får ingen ro. Han har förlorat en del av sitt jag och tvivlar på att han någonsin varit den han var före kriget.


Svedd av elden


Hon kände mig aldrig
men var all min stjärna
mitt allt, vart jag gick
Granatelden splittrade
bilden av henne,
med elden dog hon
ur min håg

Det fanns ingen framtid
inte heller ett slut
I ondskans inferno
gick jag, utan ro

I fickan låg skärvan
jag fått av en vän
Med sin tidlösa skönhet
blev den all min tröst
och en dag skulle komma när inte heller den
väckte minnen ur sin vila

Ändå följde den mig hem.



19/4 2013




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-01-29 22:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP