Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i rörelse

breddgrader skapar tiden
distans mellan människor
språken är till för att tolkas
vi kan inte tala med varandra
längdgrader skapar avstånd
syndare skapar bikten
att rinna vidare i det eviga flödet
människor genom tiden
ett kränkt luftrum
en döende kvinna i armar på en vän
en förbjuden nyhet
världen snurrar vidare

bred- och längdgrader skapar nät
i vilket är vi alla fångna
okänsliga för varandras smärta
för alla gråter på ett eget språk

ibland möts vi, känner igen
för att sedan återgå till letargi
till gamla, de och vi
de upplysta och de bortkomna
de fina och de påkomna
de sanna och de övermålade
de rättfärdiga och de snärjda
de svarta och de blekta
de heliga och de stenade
de förljugna och de vars sanning är hugget i sten
så den kan tolkas om och om igen





Fri vers av Dobrica Vukovic VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-01-29 22:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbart skrivet
Du är en sann poet!

2015-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Dobrica Vukovic
Dobrica Vukovic VIP