Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vaggvisa tillägnad min fars halvsysters dotters dotter


Unga frökens visa (Till Isolde)


Du tänker nog på jorden
hur underbar den är
hur tursamt att få känna den
och snart dess sång du lär
Då skall den skänka ännu mer
och visa stigar små
och stora vägar, vindlande,
så hisnande att gå
Det är så mycket som du vill
av allt du skådar snart
för du är liten, men blir stor
och åren går med fart

Du kryper som en myra
kring bord och stolars ben
så fjäderlätt men ändå tung
och känner dig då sen
Då blir du arg och kanske gäll
och missbelåten så
men lilla vän, snart rusar du
inunder himmel blå
Det är så mycket som du vill
som bara stor förmår
Du vill i natten dansa runt
tills klockan elva slår

Det susar i din drömvärld
den är så eget säll
att ingen sida i en bok
står stark mot den i kväll
Din drömvärld, den är bara din
du bär på den så glad
den är det gyllne längtandet
är blomman vid sitt blad
Det är så mycket som du vill
som snart du kunna skall
för du är liten, men blir stor
och stark i alla fall.


5/6 2013




Bunden vers (Rim) av Lena Söderkvist VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-01-29 23:29



Bookmark and Share


  Nanna X
du rimmar så fjäderlätt och spänstigt. dina tre senaste dikter visar på något slags hopp i mörka tider - som jag tolkar dem.
2015-01-30

  Onomatoprofet VIP
Och lycklig är den som behåller barnasinnet!
2015-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP