Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi skall inte tro att vi vet allt. Jante har faktist rätt ibland.


Den lilla guden


Den lilla guden
framstod som stum
där han iförd ett skört
förundrade alla

Först tycktes han som ett skämt
För han var oväntad
ett främmande tecken

En man som inte var
konkret
en man som var nästan naken

Han saknade härledning
lika väl som ättlingar
Namnet var okänt
och skulle förbli en gåta

Allt han mäktade berätta för oss
var hur litet vi vet.



8/3 2012




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-01-30 21:50



Bookmark and Share


  Nanna X
det är en stor insikt, att man inget vet, så man ska inte tro att man är nåt, nähä. ändå är man ju det på sätt och vis. bara att börja om från ruta 0 med fördjupad insikt...

tänkvärd dikt!
2015-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP