Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Vatten

Snön bäddar tystnaden
vattnet ännu inte fruset

kamerans batteri dött
oladdat
fångade några bilder i alla fall

det flöt mycket vatten
runt om oss
för mycket
en tid

färgat rött

drunknat sinne
övergav
gick sin egen väg

ensamheten odelad

bilder på näthinnan
etsar sig

balansen rubbad
talet likaså

upprepning                 
                 upprepning
upprepning

 

igenkänns
                 igenkänns
igenkänns

accepterandet är inte problemet
snarare modet
eller kanske förståndet

vem förstår skillnaden

värjer mig
mot mig

lämnar vattnet
som flyter runt mig
de upprepande meningarna
som ingen mening har

skogens tystnad
låter tankarna
vandra obehindrat

grenen böjs under snömängden

vattnet ännu inte helt fruset
går i timmar

vilar i tystnaden
väntar

vaktar det urladdade hjärtat
anar en stig
letar ett mod
och ett förstånd

grubblar på skillnaden
var hittar jag den

idag mötte jag orden
och tonen

jag vill dig väl

 

© Eva Langrath 2015




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 497 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-01-31 20:31



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tycker om.
2015-03-07

  Michaela Dutius
En text man får läsa flera gånger - och likt ett prisma bjuder den på nya utsiktspunkter för varje fanomläsning.
2015-02-10

  Ingrid Trolle
Mycket tänkvärd
text som manar
till upprepade
läsningar
2015-02-01

  Anya VIP
Kärnfullt med filosofisk ton. Tycker om dubbelheten, natur och själ vävs ihop.
2015-02-01

  Peter Olausson VIP
"de upprepande meningarna som ingen mening har" väl som andetagen vi hela tiden upprepar? Meningslösa, om de inte hela tiden upprepades. Här blir du en bäck som lever under snö och is, upprepar flödet. Tills något faktiskt händer. Snyggt!
2015-02-01

  Per Rydberg
Texten gräver i det inre. Du gestaltar känslan så innerligt väl. Det är nog det som gör att jag känner igen och uppskattar din dikt riktigt mycket!
2015-02-01

  ULJO
Gillar denna text
2015-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP