Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det krävs en längtan, tålamod och uthållighet...


Inre frid ger yttre fred..

Funderar mycket på mina egna mönster och min prägling. Hur den givit mig kraft och energi men också begränsat mig.

Jag går just nu en meditationsledarutbildning za zen " sitta i stillhet"

Andra frågeställningar bubblar fram kring hur religioner uppkommer
och slår rot. Vi vet att många avatarer har besökt jorden och blivit upplysta
fått veta sanningen om livet.

De har fått mycket bekräftelse från andra som blivit deras lärjungar.

Efter sin död har lärjungarna blivit så många att en religion av avatarens insikter manifesterat sig. Jesus och kristendomen, Buddha och buddhismen, Muhammed och islam, Judendomen mfl.

Vi vet idag att mycket av vår längtan och våra drömmar projecerar vi och speglar hos våra medmänniskor.....tex idoldyrkan. Istället för att tålmodigt söka svaren själv genom ett inre stilla tålmodigt arbete så anammas den upplystes svar.

Lågan för egen självkännedom brinner inte tillräckligt starkt eller annat känns viktigare och mer aktuellt

Genom tid och rum förändras avatarens sanningar efter den som lyssnar, då den personen ser efter sina värderingar, sin prägling och sina tolkningar.

Många av de vackra sanningar som dessa avatarer visat genom ord och handlingar blir regler som tolkas av människor som ser det som en chans att skapa makt och kontroll. Sanningar som förvrängs och blir egoistiska och försvaras genom förtryck och krig......

Självkännedom och inre frid är vägen mot fred inom sen utom!










Övriga genrer av WyS VIP
Läst 405 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-02-01 14:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket vackert och klokt skrivet! Tack! kram
2015-02-09

  Lars Hedlin
Underbart framförd i ton och känsla! kram
2015-02-03

  M M Mannheim VIP
Ännu ett bevis för Fridsfursten!
2015-02-01
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP