Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Livet är...

Livet är ett hårt knäckebröd
som skall tuggas ordentligt
innan det sväljs
i lagom stora portioner

Livet är en väntan
på en planerad stimulans
som skymtar bakom
ett knippe sidor i almanackan

Livet är den utstegade karriären
klappen på axeln
amorteringen av huset
eller avbetalningsplanen på bilen

?

Livet är passionens blomma
klättringen uppför det högsta berget
ruset av den starka drogen
eller balanserandet på linan över stupet

Livet är den erotiska hettan
det knapplösa knullet
spontanitetens triumf
eller djuphavsdykning i vilda vatten

Livet är den glödande revolutionen
massornas stegrande kamp
diktatorns blodiga avrättning
eller folkets jublande seger

?

Livet är den trofasta vännen
smekningen på kinden
förtroendet i blicken
eller doften av en blomma




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-02-05 03:58



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Gillar din sköna stil, hur du beskriver livet!
2015-02-05

  Kjell Åhsberg
Fina funderingar kring livet!
Livet är vad vi gör det till. Du pekar på några varianter, men alla bär på minst lika många till. Med andra ord existerar ett oräkneligt antal bestämningar av vad livet är.
2015-02-05

  Marita Ohlquist VIP
Många färger och nyanser i livets palett!
2015-02-05

  Anya VIP
Vackert men också rått målar du upp livets olika färger. Bra!
2015-02-05

  Mats Edin VIP
Vackra meningar och meningar
2015-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP