Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att visan heter Putin:tat är bara en enkel ordlek, den handlar om maktens män i mer generell mening, vilket märks i videon


PUTIN:tat

PUTIN: tat

För dig som vill lyssna

 

 

Jag formar dom i lera

Helt utan hut och skuld

Ekiperar dem med mera

I sabel, lans och sköld

 

Formerar så i grupper

Sen allting blivit klart

Mina stolta trupper

Jag blåser i dem hat

 

Ja jag är landet potentat

Och det är spritt och känt

Att ingen fan går säker

Jag är viril och högst potent

Så mopsa inte upp dig

Nej håll nu takt och ton

För här släpps ingen jäkel

Nånsin över bron

För här släpps ingen jäkel

Nånsin över bron

För här släpps ingen jäkel

Nånsin över bron

 

Barbarer nu formerar

I länder runt omkring

Så klart att det normerar

Våldets slutna ring

 

Men jag har förberett mig

För världens sista slag

Och när jag sen har dödat dig

Då gryr min morgondag

 

Ja jag är landet potentat

Och det är spritt och känt

Att ingen fan går säker

Jag är viril och högst potent

Så mopsa inte upp dig

Nej håll nu takt och ton

För här släpps ingen jäkel

Nånsin över bron

För här släpps ingen jäkel

Nånsin över bron

För här släpps ingen jäkel

Nånsin över bron

 

Så sluter sig vår härskarring

Den biter sig därbak

Och ormen sprider gift omkring

Men haubitsen är rak

 

Ja alla rustar sig så starkt

I väntan på Godot

I pumpar hatets knark

Vår stackars värld; Hej Då!

 

Ja jag är landet potentat

Och det är spritt och känt

Att ingen fan går säker

Jag är viril och högst potent

Så mopsa inte upp dig

Nej håll nu takt och ton

För här släpps ingen jäkel

Nånsin över bron

För här släpps ingen jäkel

Nånsin över bron

För här släpps ingen jäkel

Nånsin över bron

  

 

Gunnar Asp




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Gunnar Asp
Läst 399 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-02-07 11:05



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Bra text på
sakernas tillstånd
2015-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Asp
Gunnar Asp