Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
capo 1:a bandet


En Påskpsalm

 Länk för er som vill lyssna

              Em                 B                                   Em                

Du är Vägen, Sanningen och Livet.

Gm         Gm                      Dm    Dm7     C           A7              H7

Ingen kommer till Fa--dern utom genom dig.

           Em               B                                 Em

Jag behöver ej tvivla, det står skrivet.

     Em          G   A7           B        H7          Em

– Ja Du är själva livet inom mig.

 

Men det är klart att jag tvivlar jämt och famlar,

och försöker förtjäna   Livet som du ger.

Det är i egen styrka som jag ramlar.

Medan Du säger: lägg nu svärdet ner.

 

– Ja fäll dina vapen och bli stilla.

Läm-na det eg-na: du skall följa mig.

Maktens Herrar min Kärlekskraft förspilla,

så Jag spri-der den gärna genom dig.

 

Så på min lott föll att skriva denna visa.

En som denna världens vi---sa   knappast bryr sig om.

En för brustna själar, som en lisa.        

En där spruckna läppar viskar: Herre kom.

 

Gunnar Asp




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Gunnar Asp
Läst 369 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-07-18 21:46



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Det var en vacker
psalm och en vacker
röst
2016-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Asp
Gunnar Asp