Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-Dubbad till Riddarsång-


Don Quijote av La Mancha

Helgad till tomma marginalen
Avskild till ena sidans kant
Vigd till dårskap som klingar sant
Det är ensamt här i läsarsalen

 

Riddare av blåa bläckets brödraskap
Sköldemärke, svärd och lans
Slagen siktas från distans
Dessa vridna kvarnars galenskap

 

Befriad från visdom i galen galopp
Utan visir med den vettlöses blick
Dödligt sårad ur striden jag gick
Slagen i grund av Hellenernas tropp

 

En kringränd hund som slickar sitt sår
Jag, ordvrängde stackars kanalje
Troget sen inväntas nästa batalj
Som i samma slags dårskap består

 

Från insiktens fröjder till galet i sak
Binda dagarna samman till år
Men stort tack till väpnarn att vapnen förslår
En strid för vart tycke och smak

 

Fast nog sliter det ont på gammal kropp
Att irra förstrött i Marcuses skog
Tills till och med väpnarn sa nog
Och springarn vid brynet slog stopp

 

Slå sprucken ton från slagrörd gitarr
Ett rum med en bädd var beställt
Till vila från striden på hjältarnas fält
Far i frid då, sa sanningens narr

Gunnar Asp




Bunden vers (Rim) av Gunnar Asp
Läst 238 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-07-11 09:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Asp
Gunnar Asp