Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett försökatt poetiskt beskriva begreppet ångest.


Herr ågren - jo din färg är grön

 

Länk för dig som vill lyssna

 

Herr ågren, jo din färg är grön

 

Herr Ågren, jo din färg är grön,
men skiftande i grått
Din karaktär är bristfällig
Ditt handslag slappt och vått

 

Ja, du brukar hälsa så min vän,
i falsk förtrolighet
Men lyckas aldrig narras helt
trots all förljugenhet

 

Fast det kvittar dig väl lika
på vad sätt du knackar på
Din avsikt var ju aldrig
att bara buga och sen gå

 

Nej, det är aldrig nog för dig,
att göra snabbvisit
När du nu bemödat dig
att åter komma hit

 

Du ler ditt sneda leende
Du kramar lamt min hand
Men på din handled ser jag nog
Ditt slitna läderband

 

Du lossar bandet, nästan ömt,
och bjuder mig gentilt
Att sitta med dig, blott en stund,
du gör det så subtilt

 

Nu fuktas läderbandet lätt
av kallsvett och av gråt
Sen gör du som du alltid gjort;
Långsamt drar du åt

 

Att tänka klart när du är här
Att försöka dra en vals
Är inte alls att tänka på
med din rem omkring min hals

 

Du ömsom släpper, ömsom drar
Du sjunger blues ditt as
Men i fel tonart, så jag vet,
att det här är ditt kalas

 

Sen leker du din gamla lek
jag vet du har den kär
Ditt högsta och ditt enda mål
är att komma mänskan när

 

Ja närmre vill du komma
Du växer mer och mer
Paniskt flackar blicken kring
men bara dig man ser

 

Minst tjugo skopor ovett
och kallsvett ur din hink
Sedan är man slagen
Man lyder minsta vink



Först då, är du klar med mig
Först då, kan du gå
Du smyger ut den väg du kom
men låter dörren stå


Herr Ågren, du är mäktigt grön,
man tar dig för en diva

Fast du blott ett stycke spela kan

och på samma gamla skiva

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Gunnar Asp
Läst 324 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-03-05 21:05



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Tycker du har lyckats riktigt bra med att beskriva ångestens väsen på ett poetiskt sätt och dessutom som en visa!
2018-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Asp
Gunnar Asp