Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En visa


Man Längtar mest nån Annanstans

 

Här i landet Ingenstans
regerar hat och strid
Man längtar mest nån annanstans
men bidar dock sin tid

 

Ja här krälar vi på ytans skal
och samlar guld som värv
Till stackars satars svåra kval
För brodern blott fördärv

 

Ref:
Jag vill till landet Annanstans
så säg mig herr kapten
När går vår båt från Ingenstans
du blir väl inte sen?

 

Men jag vet nåt mera värt än guld
långt bortom vett och sans
Bortom strid och sargad sköld
Det kallas; Annanstans

 

Nån Annanstans var jag i natt
när andra låg och sov
Men ljuvlighet är glömskans skatt
Där Morpheus håller hov

 

Ref:
Jag vill till landet Annanstans
så säg mig herr kapten
När går vår båt från Ingenstans
du blir väl inte sen?

 

Dock minns jag glimtar käre bror
från Annan någonstans
Jag minner lyckans färg och form
Dess känsla för balans

 

Fast vad jag minns mest feberhett
som ristats in i mig
Var beröring fjäderlätt
som sa; Jag älskar dig!

 

Ref:
Jag vill till landet Annanstans
så säg mig herr kapten
När går vår båt från Ingenstans
du blir väl inte sen?




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Gunnar Asp
Läst 283 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-06-28 19:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Asp
Gunnar Asp