Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När mormor matar katt

min mamma har blivit en sån där tokrolig mormor
som tror att hon matar en svart katt på altanen
med ett och ett halvt kilo kattmat

och hon lurpassar på den
och min pappa som blivit en sån där latsoffsmorfar
påstår att katten kommer klockan tio på kvällen

så hon ställer sig på pass
för hon vill så gärna få en skymt av den svarta katten
i den blekljusa sommarnatten

och latsoffsmorfar väcks av ett gapskratt
för inte tusan är det någon svart katt
som tömmer skålen

utan en hasselmus, sedan två och sedan fyra
som kilar fram och tillbaka med kinderna fulla
nöjda och belåtna med serveringen

och tokroliga mormor tänker att äsch,
de kan lika gärna få äta upp alltihop
för någon katt har hon ju faktiskt inte




Fri vers av Clam VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-02-08 17:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Clam
Clam VIP