Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

där, mittemellan barn och ungdom, där når vi dem

utväxt istället för uppväxt
eller kanske för snabbt vuxen
när du fortfarande är
bara barnet
och du fått omhänderta dig själv
från familjen, soc och skolan
som alla stått utanför dina murar
och skrikit välmenande förmaningar
förbud, förebud, förskräckligt
handfallna och maktlösa
när du växt ut åt skadligt håll
och dina taggar spretar och river
din egen hud mest
och även om någon enstaka ser det
så har de inga plåster till ett barns själ
när tonårsskalet växt på
hårt och elakt
som skydd för skärvorna i ditt inre
de som skär och skär och skär
för det är det skärvor gör
det förstörda förstör
men du lilla vän
med ditt sönderfärgade hår
är ändå alltid välkommen
oavsett hur dagen går






Fri vers (Fri form) av Clam VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-10-11 20:18



Bookmark and Share


  walborg
Stark text
2016-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Clam
Clam VIP