Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagens nyheter

Jag skulle kunna vara lugnare medan jag lyssnar på nyheterna om de inte handlade så mycket om krig. Inte bara att nyheter handlar om krig, krig och åter krig, utan att de talar om krig som om de kommenterade en fotbollsmatch. De talar om vem som har bollen, vilka är med i laget, vilka är de bästa lagen, vilka är " de våra" och vilka är "anfallarna". Jag kommer från krig. I krig spelar man inga fotbollsmatcher. I kriget går barnen inte i skolan. I kriget dör barnen.
Efter Nyheter kommer det Agenda. Då talar de om vem är det ok att sälja vapen och vilka ska man inte sälja vapen till. Jag vill skrika: Det är aldrig okey att sälja vapen. Sälj ekologisk mat istället och vaccin mot ebola. Sälj medicinsk utrustning, sälj musik! Jag kommer från krig. Krig är ingen fotbollsmatch. I kriget dör människor.
Jag skulle kunna vara lugnare när jag lyssnar på nyheterna om de inte handlade om vem som ska hjälpa flyktingar. Jag kommer från krig. Låt det inte bli några krig. Låt det inte bli några flyktingar. Låt det bli så att ingen behöver ta hand om några flyktingar. Att ingen behöver bli flykting. Jag skulle kunna vara lugnare medan jag lyssnar på nyheterna om de inte handlade om mig.




Fri vers av Dobrica Vukovic VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-02-08 23:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag ryser
din text
berör mig djupt

Så få i Sverige
som inser vad
krig är och gör
med en människa

Tack för din
starka sanna text!

2015-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Dobrica Vukovic
Dobrica Vukovic VIP