Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuggor i ett liv

Jag såg en pojke. Han satt på en mur med solen i ryggen. Han lekte med sin egen skugga, vevade med armarna och försökte – utan större framgång – skapa olika skuggfigurer. Fascinationen över sina skapelser var omisskännlig. Pojken höll, utan att förstå det, på att lära sig om att handlingar alltid får konsekvenser. Ett fint sätt att lära på.

ICA. Ser en äldre dam försiktigt och diskret undersöka ”halva priset” montern, ja den där varor med utgånget datum finns. Jag ser hur hon skäms, hur hon sneglar över axeln – rädd att någon hon känner ska se henne. Undrar om hon också gjorde skuggfigurer när hon var barn.




Fri vers av Stefan Persson
Läst 373 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-02-09 22:08



Bookmark and Share


  Anita Hanssen
Bra textat!
2020-06-26

  Robert Jonsson VIP
Liv och död. Ljus och mörker och växelverkningarna däremellan. De spår som kallas liv. En öm och fin dikt.
2015-02-10

  Stefan Persson
Tack.
2015-02-09

  Silverstripe
Så fin och så mänsklig!
2015-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Persson
Stefan Persson