Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.


Kysst av mörkret


Av ångest krökt skrapar jag tankar blodiga
mot det där jävla evighetsögonblicket –
som (som) – krampaktigt vrider sig runt märgen
drar ut stolen, ställer fram en öl – välkommen
så? – käftsmäll – skammen sköljer över mig
läs vad jag tänker för i helvete – lyd och lyssna
kysser dina fötter

förvirring
förtvivlan
förlåt

vad är klockan? Är det för sent?
tänker på jesus – och min rädsla – är jag messias?

förvirring
förtvivlan
förlåt

gömmer mig under täcket och gnager på resterna
av mitt liv
gör en abnormt akrobatisk rörelse – bakåt – och slickar mitt eget anus
känns sådär…
(telefonen ringde – fick höra att jag borde brinna i helvetet – kändes bättre)
känner igen skriket, där från andra sidan avgrundet, tror vi är släkt




Fri vers av Stefan Persson
Läst 303 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-07-10 09:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Persson
Stefan Persson