Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läst och begrundat en artikel..... en reflektion kring min skrivning om att vara gentleman


Det narccisistiska samhället

Det moderna västerländska samhället har misslyckats med att tillhandahålla tillräckliga verktyg för att få människor att utveckla genuin empati och solidaritet med andra. Vanligt hyfs börjar bli bristvara.
I stället har vi premierat ”älska-dig-själv-konceptet” så till den milda grad att vi fått det vi bett om:
alltför många självcentrerade, ego inriktade personer, ofta med en uppblåst föreställning om den egna personens förträfflighet.
När kärleken till och omsorgen om nästan blir ett andrahandsval för en majoritet människor börjar grunderna knaka avseende den relationsmässiga hållfastheten i samhället.
Då börjar snart också hela samhällsbygget svikta i dess många komplicerade fogar.

Jag ser detta inom politiken, affärsvärlden och i media....manipulerande på olika plan....Vi duschas med hur vi ska se ut för att duga ...ytligt!
Värdegrunden hur vi ska vara mot och med varandra pratas det inte så högt om! Det kostar ju inget att vara artig och vänlig....

En gentleman behöver inte försvara sin manlighet han är manlig!






Övriga genrer av WyS VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-02-11 19:17



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA så är det en riktig Gentleman visar att han känner och kan gråta öppet..kram
2015-02-12
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP