Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skönhet

Bergens siluetter
mot stjärnors skimmer
gåtfullt som i sagorna
är ljusets briljans
stenar olikfärgade
gnistrar likt silverväv
skönhet där i natten
ger kärleken en chans

Morgonljus i gläntan
där vita sippor står
vackra mot strimmorna
som solen stilla lagt
mossbeklädda stubbar
kring daggvåta blad
liv som långsamt vaknar
till kärlek hopp och tro

Ängarna i vinterskrud
rimfrost på grenarna
vackert som ett vykort
är bilden som man ser
fotspår i snölandskap
skönhetens avtryck
talgoxens tacksamhet
för det som stunden ger

Kärlek mellan hjärtan
det finaste som finns
att kunna ge och ta
en gåva lätt att bära
där under himlavalvet
i evighetens sekund
små kärleksfulla fotsteg
från dem som är kära

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 585 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2015-02-18 17:53



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Underbart vackert...
2015-02-21

    ej medlem längre
Mycket vackert!
2015-02-20

  Teresia Ridell
Underbart vackert !
2015-02-20

    ej medlem längre
Helt magiskt framfört i ord och bild. Bokmärke!
2015-02-19

    Dan Myrbeck
Fint skaldat!
2015-02-19

  Lars Hedlin
Verkligen fint :)
2015-02-19

    ej medlem längre
Vackra underbara bilder i din poesi, som alltid, mycket fin läsning.
2015-02-19

  Fem hjärtan VIP
Åh, helt underbart ljuvlig denna dikt! Sparar!
2015-02-19

    ej medlem längre
Det tar inte många ord för dig att fånga in en i en vacker atmosfär, i ett fint tonfall.
2015-02-19

  Ingrid Trolle
Så underbara bilder
målade med så känslig
hand. Man vill inte
lämna dem. Läser om
och om igen
och bokmärker
2015-02-18

  Kjell Åhsberg
Kärlek till naturen och mellan hjärtan, livets essens, skildrat med känslig "penna".
2015-02-18

    ej medlem längre
Nära om kära..
Vacker text!
2015-02-18

    Birgersdotter VIP
Skön stämning skänker du i din fina vers
2015-02-18

  Palett
Vacker stämning i din fina text.
2015-02-18

    ej medlem längre
Ingen målar med orden så vackra vyer som du.
2015-02-18

  louisegirl
Njuter..
Mycket vacker poesi
2015-02-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Så vackert du målar naturbilder i fina rim, med din penna!
2015-02-18

  Marita Ohlquist VIP
Läser och njuter.
2015-02-18

  Yrre VIP
Så fin!
2015-02-18

  Marianne Räf
"Kärlek mellan hjärtan/ det finaste som
finns". Javisst! Så är det! Vackert poem!
2015-02-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO