Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I skuggan av en sol

När ett mörker omger vår värld
Förvridna sinnen likt psykopater
Kallblodiga varelser som saknar humana klarheter
ödelägger äng efter äng och snarar åt en blommas hals.

Ängar ockuperas av en ondska som en
bottenlös brunn sinat från vatten.
Vad vill vi uppnå med brutna kvistar och en bränd jord?

Vi dränks av en dimma som
Är en demon som kringlar och slår.
Ögon ser liv förspillas utan att förstå
hur långt det har gått.

Det är därför vi behöver Vita själar, en droppe av vilja.
Ögon vill också skåda grönska som står och skönhet som blommar i ro.
Jag tror på att det går att finna mod att riva itu hinder oss emellan
och besegra vår egna upplåning.

Två händer ihop, minsta gest av givmildhet visar det som är dolt
och fångat nämligen en skön tavla full av inspiration.
Samarbete är hoppet som driver oss att tro på en ängel
som skyddar och barmhärtar alla hjärtan på jorden vi lever och sår.

Det är svårt att få bort krig men det sker under
av skönhet när det som mest behövs. Älska och värna om det enorma hjärta vi står och går på. Det räcker för att hela mycket sår.
Hjärtat är ömtåligt av skott och blod.

Inom oss finns ljus nog för att leva i fred
bara vi kan inse och sluta blunda för en verklighet.
I skuggan av en sol sker mörker som glömt bort ljus.




Fri vers (Fri form) av Christine94
Läst 264 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-02-15 20:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Christine94