Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Resan fortsätter...


Metropol II

Genom gränder och över trasiga fönster
En stad som fått urvattnade mönster

Tiggarna ber om pengar, fyllona kvider
Myndigheterna sitter feta medans folket lider

Det stinker av skit i varje gatsten
Jag känner smittan, ej längre hel & ren

En prostituerad vill skänka en "härlig stund"
Hennes ögon söndergråtna av mascara, inte fått en blund

Hennes vänner kämpar om min tillit
Allt för att hallicken inte ska ge de en nit

Denna stad, mitt hem och mina rötter
Nu fylld av hemlösa med insjuknade fötter

Vänder mig gentemot ljus i neon
Lika tryggt och säkert som freon








Bunden vers (Rim) av Masterlord
Läst 266 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-02-15 21:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Masterlord