Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text med temat Döden, något fasansfullt eller befriande? Den antika romerska guden Janus (med det dubbla ansiktet) passar när man betänker dödens dubbla identitet


Janus

Du vedervärdiga styggelse som skänker oss börda
Du förtryckande plåga som livsglädje skörda

Du testar oss om igen
Är du fiende eller vän?

Av jord är du kommen, av jord ska du åter bli
Ett med evigheten blir även ni

Du följer mig vart jag än är
Tomhet och vakuum du håller kär

Överallt är du ett hot
Varsomhelst kan din lie slå rot

Men jag ser dig som vän
Ty min befrielse har jag på känn




Bunden vers (Rim) av Masterlord
Läst 376 gånger
Publicerad 2015-02-18 17:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Masterlord