Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hände något?

Hände något?
Hände något egentligen?
Hände något nu?
Hade jag något att förmedla?

Några ord kan väl rinna till
så där
när fruktbarheten runnit ur
och knopparnas smärta har glömts, gömts, klistrats.
För så är det,
jävla Karin Boye.

Kanske det inte blir mer, kanske kan det frysa
de förbannade orden.

Kärlek kan frysa. Orden är ytliga, i all bemärkelse
smärta är verklig
men just nu, liksom annat blasé
Var fan kom det ordet ifrån?
Boredom.

Jag ska bli tyst, hålla knapparna i städad orörlighet.
Lika mycket som mitt inre ska de stillas.
Nej, inget hände och inget finns att förmedla
Liksom elva timmars fågelsång på youtube.
Har jag samplat redan sagda förmedlingar.

Nej, det var inget som hände.




Fri vers av Malin Ringdahl
Läst 269 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-02-20 01:26



Bookmark and Share


    snöö
Berörs när jag läser dina ord, känner igen vissa delar hos mig själv. Tycker din dikt är fin och kan tolkas lite på olika sätt. Skriva kan du
2015-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Malin Ringdahl
Malin Ringdahl