Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

förkyld och hemma

så bra det känns att lata sig i min gröna soffa.
människor babblar från tv-
vi dricker te. jag låter mina fingrar skriva en poem
om det underbara systemet som låter mig vara
förkyld hemma, i min gröna soffa, att ha det gott och varmt
i princip kan man skriva poesi om allt
jag blev så himla inspirerad av min egen ställning
en förkyld som har det bra, som har blivit tacksam
av att ha en grön soffa att liga i, en skinn soffa, en skön sådan.
jag blir så mjuk inombords av min lycka och varm av te
jag älskar allt det här och allt omkring det
vårt goda liv, vår 32-tummare, och te med citron i och honung
och koppen som håller det varmt, med tomte på, en rar julklapp
och vetskap om att förkylningar går över, men min soffa blir kvar
ett tag till. och babbel på tv. och min sambo och te.






Fri vers av Dobrica Vukovic VIP
Läst 151 gånger
Publicerad 2015-02-20 19:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dobrica Vukovic
Dobrica Vukovic VIP