Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text med ett innehåll som är inspirerat av taoistiska tankegångar. Livet består av två ständiga motpoler, något som jag dagligen ser runt om mig (maskulint/feminint, kallt/varmt, nord/syd etc)


En evig cirkel

Ett hjul som snurrar oändligt under år efter år
Passerar sommar, höst, vinter och vår

Kysst av värme, beklädd i kyla
Det må smärta, men denna kraft kan ej skylas

Du vänjs till det ena, förkastar det andra
Du ser ej det hela, trots att här du ständigt må vandra

Sinnet är ej klart, ett huvud som enbart snurrar
Förstå det mörka, det kalla, så du kan öppna dörrar

Dörrar i det undermedvetna som ser världen på nytt
Bryter regler, bestrider de mästare som du en gång lytt




Bunden vers (Rim) av Masterlord
Läst 316 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-02-22 22:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Masterlord