Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nedanstående novellcitat är hämtat från Ebba Witt-Brattström: Ediths jag – Edith Södergran och modernismens födelse


Ur Våra misstag

”Man vill gärna tro… att den nya tiden inte kommer att innehålla tragiska kärlekshistorier… man vill gärna tro att kärlekskulten ska försvinna, som så många andra ödesdigra fördomar och medeltida vanföreställningar redan har försvunnit. Och då kommer våra efterlevande om hundra år att med lika delar förvåning och medlidande betrakta all den litteratur vår tid helgat åt kärleken. ’Vilka erotomaner de var', kommer de att säga, ’allt detta är resultatet av en falskt sentimental uppfostran och frånvaron av ett mångsidigt och intensivt socialt liv'.”

Ur novellen Våra misstag av Anastasija Verbitskaja (1861-1928)




Prosa av Tommy M
Läst 238 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-02-23 14:42



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Tror väl inte riktigt på det jag heller.
2015-02-23

  Nanna X
hehe säger jag bara. you can' t kill the beast.
2015-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Tommy M