Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inbjudan till tedans

I
Gråbjörken vandrar
över fönsterrutornas vidder

riktningen är nordlig
mot berget där molnen bor

någon har sänt kuriren
med näverbrevet

och bjudit träden
till dans och te i sofforna

och skogen svarar
och skogen klär sig i storstövlarna

går tyst för varma scones
och sagor i bergets grottor

längst mot norr
där kartorna tar slut

och hjärtan brinner
för att värma det grå


II
Hon skriver runor
med den vassa knivsudden

ristar näverns rullar
till granen och tallen

linden och almen
hasseln och björken

sjunger doften
av nordlandets liv

in i barkens
vita märg

bjuder de stora
bjuder de med slöjor

till att läppja närheten
i knastret från eldarna


III
Hör träden sjunga
i vandringen mot fjällen

känner marken gunga
i trampet av rötter


Det brinner ett ljus
det drar en kanna

inför stora gäster
som vill dansa




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-02-27 08:10



Bookmark and Share


  objekt3
men ja fatta inte vilka Är dom?
2015-03-01

  Connie
Så fint beskrivet, lyssnar jag noga kan jag höra musik och knastret från eldarna! Kan se det hela framför mig! Gillas mycket!
2015-03-01

  Minkki VIP
en härlig text,
jag föreställer mig hur träden intar te i sofforna, vilken utmaning att illustrera redan den detaljen ;)
en väldigt fridstämd trots att den innehåller mycket rörelse, det är väl det som kallas harmoni
2015-02-28

    ej medlem längre
Finns musik i dikten, toner för känsliga fingertoppar. Fin berörelse
2015-02-28

  Måna N. Berger
Sagolik och vacker dikt där skogen vandrar uppåt fjällen. Bilder för min inre syn.
2015-02-28

  Lena Själsöga Keijser
rörelsen
den vackra rörelsen lever i dina ord
rytm
dans
saven är flodar
vilka böljar
strömmar
i
rörelsen
den vackra rörelsen


2015-02-27

  lila fjäderblomman VIP
jag dansar med ut i vildmarken... - vår storslagna natur (både inom & utom) som du så vackert beskriver här
2015-02-27

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Känner hur varmt hjärta
och kalla fötter drar till skogs när strömstaren skriver och bjuder in. Vitsipporna står i kö och väntar
2015-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP