Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det underbara livet

mitt i det, men omedvetna om det
så lever vi, som guldfiskar i runda behållare
så kan vi leva utan att behöva förstå
att även livet är ett fångeskap
det underbara livet, det smärtande livet
det ändliga livet, det eviga livet

livet är som vatten
i en behållare med två sidor
på ena sidan är födelse och morgonsol
på andra sidan döden och inget ljus i slutet av tunneln
botten och locket
i mitten kärlek som försöker fånga och öppna upp
hålla kvar och hålla ihop

i livets vatten simmar vi alla
fram och tillbaka, aldrig för nära
de farliga väggarna, där orden om insikt och visdom är skrivna
mitt i livet, det underbara livet
det ändliga livet, det eviga livet




Fri vers av Dobrica Vukovic VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-02-28 10:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dobrica Vukovic
Dobrica Vukovic VIP