Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Farmor

Kära Farmor

är du här bredvid mig?

i ögonvrån jag ser dig

känner din närvaro

din nyfikenhet

 

Vi kände inte varandra så väl

men delade några kära minnen

 

Den gången jag blev lämnad hos dig

och jag grät i två dygn!

Hur stod du ut...

Eller hur jag fick lära mig ordet för

"nog", för att inte övergödas av din välvilja

Dina grova händer som alltid var i gång

Alla körsbärsblommorna som rengade ner

över mina vattkoppor

Alla orden som varken jag eller du förstod

 

Jag minns tavlan du hade över sängen

Den var en flicka ensam i blått

Lika ensam som du och jag, Farmor.

Vi är väldigt lika.




Fri vers (Fri form) av Sanna i badet VIP
Läst 542 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-03-03 21:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Älskade min farmor också o gör än
På hennes begravning blåstes ett ljus ständigt ut vid min plats och jag hörde hennes röst vid mig att hon fanns där

Jag grät inte en enda tår då för hennes skull
Men ibland när jag tror jag är ensam kommer tårarna ändå
2021-02-01

  Annie b'larsson VIP
När du kommer loss och har en period med dikter, så tycker jag många gånger du är storartad. Du skriver på ett sätt som går rakt in i hjärtat. Var tvungen säga detta också.
2015-03-04

  bittemi VIP
Vackert formulerade minnen!
2015-03-04

  ResenärGenomLivet VIP
Fint skrivna minnen...
2015-03-04

    Lena Söderkvist VIP
Ingen kan ta ifrån en minnet. Vackert och sant.
2015-03-03

  Annie b'larsson VIP
En underbart vacker dikt om dig och din farmor. Skymtar också den fina tavlan du lagt in som bild till din dikt. Allt så fint.
2015-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Sanna i badet
Sanna i badet VIP