Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vad heter din sorg




han börjar med att eleverna retades
sen frågar jag
om han berättade om det för föräldrarna
"nej"

och i det ögonblicket valde han offerrollen
för han visste att de aldrig skulle stå upp
för honom
slå näven i bordet
och aldrig ge sig
innan orättvisan övergått till mobbning

mobbning är alltid en rekyl
från känslan av skyddslöshet i hemmet
ett barn får inte slås
och om föräldrarna låter det fortgå
ska de inför skampålen

att barnet inte berättar om hugg och slag
är rädslan för att bli betraktad som svag
något det lärt sig
hemifrån

det finns INGEN ursäkt

så jag frågar

"vad heter din sorg"

ENSAMHET





Fri vers (Prosapoesi) av Gunnar Hilén VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-03-06 14:06



Bookmark and Share


  Minkki VIP
bokmärker direkt
2015-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP