Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


I Marsasol (Västgötadialekt)

Venterblek mä gråvitt skägg,
setter ve' si stövevägg,
gubben på en ginglir stol
å varmer säk i marsasol.

Ventern har vart lång å svar,
vaarre än på många år.
Gubben som på tjurd ä less,
börjar känna säk te fress.

För när sola börjar skina
sa-la allt det frösna tina.
Blomma sa' ve' stövas vägg
snödrôppa å oxalägg.

Kôltrasta sa, börja sjonga,
grannens katta sa. ha onga.
Ja dä ä mö som fôrsäkgår
när dä börjar li mot vår.

Ingvar Björkdahl




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 209 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-03-06 21:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Trevligt att läsa din fina dikt på dialekt!
2015-03-20

  ResenärGenomLivet VIP
Jaa, det är gott när våren börjar visa sej...härligt skrivet...
2015-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl