Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bitterljuvt minne


Om nu vore förr



Om nu vore förr
då vore jag inte ensam
här vid stranden

Då skulle du hålla min hand
och måla vår framtid
den vi skulle haft tillsammans

den som inte blev
och den som inte längre finns

Vi skiljdes
och minuterna blev timslånga
Timmarna blev dagar
Dagarna blev år
fyllda av våra andra liv

Någonstans fanns alltid saknaden

Jag går ensam vid havet
men minnena följer alltid

Nyss rörde något vid min hand




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 318 gånger
Publicerad 2006-04-12 16:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
du fångar verkligen ögonblicket av ensamhet och dåtidsoro. Du låter alla intryck sväva in, som i slutet "nyss rörde något vid min hand", precis som det kan kännas. Strand är också en perfekt miljö för denna skildring, när man då kan blícka ut över havet och föreställa sig världen, bakom havet.
2006-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors